IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сода бикарбонат: Приятел на красотата

13 февруари 2018 06 00

Как можем да използваме съставката?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Содата е ефективно средство за лечение на акне. Тя помага при някои видове кожа като намалява възпалението и пъпките. 1-2 лъжици сода за хляб и няколко капки вода са достатъчни за паста, с която да третираме засегнатата зона.

Разбира се, не трябва да прекаляваме с използването ѝ, защото може да изсуши кожата.

Избелването на зъбите е друго полезно свойство на содата. Може да се ползва между ежедневната дентална грижа с паста за зъби, но не повече от два пъти на седмица, защото в противен случай ще увреди емайла.

Ако искаме да имаме по-хубава усмивка, можем да намачкаме една добре узряла ягода заедно с лъжичка сода, след което да натъркаме хубаво зъбите и да останем така няколко минути. Ефектът си личи веднага след изплакване.

През зимата кожата ни става по-суха и груба. Това важи най-вече за петите, които се напукват и драскат при допир.

В такива случаи е добре да ги киснем и ексфолираме с подходяща козметика за тази цел. Можем да използваме и сода за хляб, смесена с вода. Намазването на ходилата и кисненето им във вода, комбинирано с подходяща ексфолираща четка, ще премахне мъртвата кожа и ще ги направи по-меки.

Още по темата можете да прочетете в puls.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари