IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са важните стъпки за стегнат корем?

8 март 2018 12 20

Съвети от професионалисти

Снимка: Istock

Снимка: Istock

За никого не е тайна, че излишните килограми крият и някои рискове за здравето, по-голямата обиколка на талията увеличава опасността от сърдечен удар.

А поддържаното тяло, освен полезно за здравето, е и красиво.

Австралийският треньор Лука Ашкрофт споделя как можете ефективно да изгорите мазнините в областта на корема само за половин час на ден.

Въпреки че е важно да бъдете постоянни за дълъг период от време, това не означава, че са ви нужни часове всеки ден, за да постигнете целта си. Дори само 15 – 30 минути упражнения с умерена интензивност могат да доведат до намаляване на мазнините.

Ако влизането във форма ви изглежда като прекалено голямо предизвикателство, значи е време да промените отношението си по този въпрос.

Увеличаването на интензивността според физическата ви форма чрез тренировки, повишаващи интензивността си на интервали, е чудесен начин да направите тренировката по-ефективна.

Препоръчително е да включите половин час от тези тренировки на ден, когато преминавате от спринт към разходка. По този начин мазнините в областта на корема се топят по-бързо.

Друга много важна стъпка за премахване на мазнините в тази част на тялото е като обърнете внимание на хранителния си режим. За целта е важно да увеличите приема на пълнозърнести храни, полиненаситени мазнини, плодове и зеленчуци. В същото време намалете приема на преработени и подсладени храни.

Имайте предвид, че спортът без правилна диета няма да доведе до желания резултат.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари