IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 продукта, които да присъстват в менюто на всяка жена

9 март 2018 11 10

Какво да ядете, за да бъдете здрави и красиви?

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Здравето и красотата на жените изискват специално внимание. За да имате добре поддържан външен вид и енергия е необходимо да спазвате няколко правила за ежедневната диета. ELLE предлага списък от продукти, които да ни бъдат в помощ.

1. Млечни продукти

Сиренето и киселото мляко са в основата на диетата на французойките, които се славят със стройна фигура. Основният микроелемент на всички млечни продукти е калцият, който поддържа здравето на зъбите, косата и ноктите. Също така той укрепва костите, което означава, че ако има недостиг на калций започват проблеми с гърба и мускулите, а оттам страда и осанката ни. Ако имате нетърпимост към лактоза включете в диетата тофу и ядки – тези храни също са богати на калций.

2. Червена риба

Рибите с червено месо съдържат съществените за женското здраве омега-3 мастни киселини. Тези вещества са отговорни за еластичността на кожата, предпазвайки клетъчната мембрана от увреждане. С тези риби в менюто ще забавите появата на преждевременни бръчки. Диетолозите препоръчват да ядете риби като сьомга най-малко два пъти седмично.

3. Храни, богати на витамин С

Киви, цитрусови плодове и боровинките са сред основните продукти, които са важни за нашата красота и излъчване. Те са богати на витамин С, който е отговорен за еластичността и здравето на кожата. Също така, витамин С е важен за имунната и нервната системи и увеличава защитните функции на тялото.

4. Броколи

Учените са установили, че поради високото съдържание на В витамини, броколите имат благоприятен ефект върху нервната система, предотвратявайки разпространението на вредни бактерии в организма. Редовното използване на този зеленчук подобрява активността на целия организъм и удължава неговата младост. Препоръчва се дамите да ядат броколи поне 2 пъти седмично.

5. Черен шоколад

Може да звучи невероятно, но е вярно – шоколадът е полезен и дори незаменим продукт за жените. Той включва магнезий, манган, мед, цинк и фосфор – всички тези минерали са отговорни за укрепването на костната система и също така спомагат за нормализиране на хормоналния баланс. Лекарите обаче препоръчват да не се увличаме и да не ядем повече от 25 грама черен шоколад на ден.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари