fallback

Какви са ползите от горчицата?

14 March 2018 06:00

Не се заблуждавайте, че често е добавка към нездравословни храни

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Подвеждайки се по факта, че горчицата най-често се ползва за подправяне на бургери, дюнери и други бързи и нездравословни храни, сме склонни да гледаме на самата нея също като на продукт без полезни качества и дори с негативни такива.

А истината е, че горчицата освен универсален кулинарен сос е и много полезен хранителен продукт. Горчицата се приготвя от смляно синапено семе, към което се прибавят вода, оцет, сол и растителна мазнина. Особено когато се приготвя у дома и се ползват полезни растителни мазнини, например зехтин, горчицата може да се превърне в източник на важни хранителни вещества с няколко много позитивни ефекта върху здравето.

Автор на статията:
Анна Дантева
Сподели Изпрати в Messenger
калий горчица рак на дебелото черво фаст фууд синапено семе
0 коментара
fallback