IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Яжте тези храни, ако коремът ви е подут

19 март 2018 13 00

Те ще облекчат състоянието, без значение от причината

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Консумацията на определени храни може да доведе до чувство на дискомфорт в корема. Това обикновено се случва, когато има повишена чувствителност към определени храни.

Без значение каква е причината, в тези дни се появява чувство на тежест в корема и той се подува. Има обаче определени храни, които могат да бъдат от полза в тези ситуации.

Какво да добавите в менюто, за да се избавите от подутия корем?

Пребиотици и пробиотици

Повечето хора са наясно със здравословните ползи от пробиотиците, но не са наясно колко полезни са пребиотиците за здравето на червата. Може да ги приемате с овесените ядки или със смутито.

Ключът към приемът на пробиотици е да се уверите, че купувате опаковка, която се намира в хладилната част на местния магазин за здравословни храни или в супермаркета.

Алое вера

Неговите най-известни свойства са свързани с облекчаване на порязвания и слънчеви изгаряния. Но това, което мнозина не знаят е, че сокът на растението има страхотен ефект върху храносмилането.

Най-лесният начин да включите алое вера в хранителния си режим е като купите сок, който вече може да се намери на много места. Важно е да се уверите, че в него няма добавени захари.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари