Какъв вкус има идеалната чаша кафе откри химик от университета на Орегон, пише Daily Mail.
Експертът твърди, че вкусът зависи от подходяща вода смесена с прясно смлени зърна, които са били съхранявани в хладилник.
Д-р Кристофър Хендън препоръчва да избягваме кафеварките с филтър, както и да устояваме на изкушението да мелим кафето прекалено фино, защото това може да съсипе вкуса.
Водата трябва да е твърда, защото така се засилва вкусът. Примесите в твърдата вода, като магнезий и калций, задържат кофеина и това повишава качеството на напитката. Твърдата вода обаче може да съдържа много бикарбонат, от който кафето горчи повече.
Зърната трябва да се съхраняват в хладилник, защото прясно изпеченото кафе съдържа въглероден диоксид, който лесно се изпарява, а с него и повечето аромат.
Важна е и мелничката за кафе. Ако зърната станат на фин прах, той се слепва и това влошава вкуса. Горещата вода трябва да преминава през кафето равномерно и процесът да е постоянен.
Затова кафето, направено с филтър, няма толкова добър вкус, защото водата преминава главно през средата.



                    
 
            
                        









                            
                            
                            
                        
                        
                        
            
                                Едно от най-обичаните сирена се оказа скрит враг на сърцето                            
                                Камион уби на място възрастна жена във Варна                            
                                Сделката за "Лукойл" и цените на горивата: Ще ни застигне ли кризата в Сърбия?                            
            
                                Бобровата луна: Най-близката суперлуна за 2025 г. ще озари небето тази седмица                            
                                Blue Origin проведе успешен тест на ракетата New Glenn                            
                                Хората са обречени на самота във Вселената заради ограниченията на разума                            
                                Едно от най-трудните места за изследване: Защо Беринговият мост е толкова важен                            
            
                                Чоло заговори за ситуация с висок залог за Атлетико М                            
                                Найденов избухна срещу съдии: Имате ли сметки при букмейкърите, а корумпета? + ВИДЕО                            
                                Лечева ще участва в комисия на МОК в Лозана под ръководството на Кърсти Ковънтри                            
                                Артета притеснен заради контузията на Гьокереш                            
            
                                7 апетитни рецепти с тиква                            
                                6 плода срещу ракови заболявания, според специалисти                            
                                Георги Господинов и Георги Мишев са носители на награда „Перото“                            
                                30-дневно предизвикателство за по-добър живот                            
            
                                Мъжете се нуждаят от повече тренировки от жените, за да поддържат сърцето си здраво                            
                                Мозаицизъм – когато не всички клетки носят мутацията                            
                                Нов медикамент за лечние на риносинузит получава одобрение в САЩ и ЕС                            
                                Инхибитори на дипептидил пептидаза-4 – имат ефекти отвъд контрола на кръвната захар                            
            
				    
      Остави коментар