fallback

Храненето навън – по-вредно от домашно приготвеното ястие

30 March 2018 11:00

Учени говорят за подценяван факт

Снимка: Pexels

Храненето навън е по-вредно за здравето в сравнение с домашно приготвената храна

Хората, които се хранят навън, са с по-високи нива на токсични химикали, наречени фталати, съдържащи се в пакетирани и преработени храни, в сравнение с онези, които консумират домашно приготвена храна, пише ЮПИ.

Учени от университета „Джордж Вашингтон“ и Калифорнийския университет в Бъркли установиха, че хората, които консумират повече бързи закуски или ястия в ресторанти и кафенета, са с близо 35 на сто по-високо ниво на фталатите в сравнение с онези, които заявяват, че сами готвят консумираната от тях храна.

Автор на статията:
Петя Славова
Сподели
храни заведения фталати домашно приготвена храна
0 коментара
fallback