IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко трябва да спите, ако искате да отслабнете

30 април 2018 13 10

Не падайте под следния минимум

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Сънят е изключително важен, когато искате да свалите излишни килограми. Причината е, че ако сте недоспали, тялото ви копнее за повече захар и въглехидрати – две от основните причини да поемате повече калории.

Ново изследване на лондонския колеж Кинг разкрива, че ако спите час повече от обичайното, ще имате по-голям успех в битката с килограмите. По време на изследването били наблюдавани две групи от хора, като едната прекарвала в леглото средно между 45-90 мин повече. Участниците в нея поемали значително по-малко количество калории, тъй като те приемали по-малко захари и въглехидрати.

Според изследователи и диетолози близо една трета от хората не спят достатъчно, в резултат на което не се и хранят добре. Усещането на постоянна умора демотивира хората да пазят здравословен режим на хранене и при първи признаци на дразнение, стрес или умора, те посягат към вредните калорични храни.

Здравни експерти препоръчват минимум 7 часа сън на денонощие и то не само, за да сте във форма, а и за да сте здрави, жизнени и концентрирани.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари