IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 златни правила за здравословно отслабване

25 април 2018 10 40

Как да свалите тегло и да го запазите след отслабването?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

На всички ни е ясно, че няма магическо хапче, което да стопи излишните килограми за една нощ. Този процес изисква време и воля.

За да запазите здравето си по пътя към красивата фигура обаче, трябва да имате предвид някои важни съвети. С тяхна помощ ще можете да отслабнете, без да навредите на организма, а и да задържите теглото след това.

1. Не пропускайте закуската

Здравословните тенденции в храненето идват и си отиват, но закуската е сред правилата, които не се променят. Хората, които хапват сутрин, губят повече тегло, тъй като по този начин се засилва метаболизмът и се изгарят повече мазнини.

2. Изчистете храненето

Един от най-бързите начини да отслабнете е като изключите всички обработени храни от менюто си и ги замените с прясна храна. Когато е възможно, избирайте пълнозърнести храни.

Веднага след като изчистите хранителния си режим, ще забележите значителни промени. Няколко седмици по-късно вероятно ще се питате как изобщо някога сте консумирали обработени храни.

3. Контролирайте порциите

Дори и да се храните с естествени храни, все пак не бива да се прекалява и с тях, тъй като това също може да попречи да намалите теглото.

4. Не пропускайте тренировките

Когато става дума за сваляне на килограми, напълно достатъчно е да тренирате по 15 минути всеки ден. Някои от тренировките трябва да са доста интензивни, за да видите желаните резултати.

5. Пийте повече вода

Ще се изненадате колко хора бъркат глада с жажда. Редовната консумация на вода поддържа тялото в топформа и ви помага да пропуснете някое и друго излишно хранене.

Консумацията на студена вода води до кратък шок в метаболизма, като го повишава с около 30%. Така за един ден тялото ви ще изгори с около 100 калории повече.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари