fallback

Тези грешки в готвенето се отразяват на здравето ви

27 April 2018 05:00

Пролетта е идеална за промяна в храненето

Снимка: Istock

Готвите ли често? Опитвате ли се да имате разнообразие на трапезата? Смята се, че балансираната консумация на храна, с която си набавяме повече от 40 хранителни вещества, е здравословна за организма. Много специалисти по хранене и диетика препоръчват да ядем поне три дни от седмицата месо, два риба, същият брой за бобови растения.

Месата и зеленчуците трябва да бъдат варени или печени на скара, а не пържени с панировка и вредни хидрогенирани мазнини, тъй като са много калорични и водят до затлъстяване.

Автор на статията:
Анна Дантева
Сподели
храни месо грешки бактерии готвене размразяване
0 коментара
fallback