IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чувствате ли студ постоянно?

13 юни 2018 05 00

Това може да е симптом на сериозен проблем, не го подценявайте

Чувствате ли студ постоянно?

Има хора, на които постоянно им е студено. Вие от тях ли сте? Ако често усещате студ и тялото ви поддържа по-ниска температура извън зимния сезон, не я игнорирайте! Това може да са симптоми на някои здравословни проблеми и дефицити като:

Ниски нива на желязо

Желязото е жизненоважно, за да функционира нормално организмът. То помага на червените кръвни телца да носят кислород. Ако няма достатъчно желязо в тялото ви, този процес може да бъде нарушен.

Лоша циркулация на кръвта

Ако ръцете и краката ви често са студени, това е знак за лоша циркулация на кръвта. Също така трябва да се отбележи, че ако чувствате студ от едната страна на тялото, може да страдате от сърдечно заболяване, което се нарича атеросклероза.

Сезонно разстройство

Обикновено състоянието често е свързано с депресия, тревожност и умора, особено през зимата. Според здравните експерти в този период нивата на допамин в тялото падат и то може да стане прекалено чувствително към студеното време.

Не спите добре

Често температурата на тялото пада, когато не сте се наспали качествено. Липсата на достатъчно сън се отразява на нервната система и на механизма, по който мозъкът регулира телесната температура. Метаболизмът ви също може да бъде афектиран негативно и да се чувствате уморени.

Полът ви

Може да се изненадате, но според учените жените често са с по-студени крайници от мъжете. Едно изследване дори твърди, че по природа са по-зиморничави.

Теглото

Ако сте под нормалното за ръста ви тегло, ви липсват телесни мазнини, които помагат на тялото да произвежда и задържа топлина. По-пълните хора задържат и излъчват повече топлина.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари