За всяка жена е доста разочароващо, когато облече любима своя дреха, да забележи очертаващи се тлъстинки в областта на гърба и подмишниците.

Тренировката присъства в ежедневието на много хора, но по правило мнозина не обръщат нужното внимание на тези две области. Обикновено се дава приоритет на онова, което най-добре виждаме в огледалото – най-вече краката, коремът и задните части.

Гърбът и подмишниците обаче също са много важни за външния вид. Затова предлагаме упражнения, които ще стопят мазнините в тези области и ще стегнат мускулите.

1. Скокове на въже

Добре е да започнете тренировката с 2-минутно загряване, докато скачате на въже. Това е чудесен начин да тренирате раменете и гърба. Не забравяйте и правилната техника – въртете въжето единствено с китките.

2. Гръдни преси с разтягане на краката

Това упражнение работи за цялото тяло – стяга гърба, корема, гърдите, трицепсите, също така подобрява стойката на тялото и гъвкавостта.

- Легнете по гръб, с ръце свити в лактите и китки – нагоре. Коленете са сгънати под ъгъл от 90 градуса. Във всяка ръка дръжте гира.

- Изпънете ръцете над гърдите си и повдигнете раменете от пода, докато в същото време изпъвате и повдигате краката.

- Върнете се в началната позиция и повтаряйте движението за 45 секунди.

- Направете това три пъти с 20 – 30-секундни почивки.

Още по темата

3. Лицеви опори

Лицевите опори се считат за най-ефективното упражнение срещу мазнини в областта на подмишниците. Ежедневното им практикуване определено ще ви помогне да имате по-стегнат гръб.

Ако не успеете да изпълните упражнението по стандартния начин, опитайте с допрени до пода колене.

- Заемете позиция за лицеви опори.

- Бавно приближете гърдите си до пода и се съсредоточете върху напрягане на мускулите на гърба.

- Изтласкайте тялото нагоре.

- Изпълнявайте тези движения в продължение на 45 секунди.

- Повторете 3 пъти с почивки от 20 – 30 секунди.