fallback

Микровълновата фурна: Удобство, което крие риск за здравето

21 May 2018 05:00

Отделя нейонизираща радиация

Снимка: Istock

Микровълновите фурни предлагат несравнимо удобство, когато се налага бързо да се подгрее храната. Удобството в случая обаче идва със своята висока цена. От една страна, микровълновото подгряване на храната унищожава някои от полезните съставки в нея, а от друга – води до трансформирането им в опасни за здравето продукти.

Микровълновите печки образуват енергийни вълни, които се разнасят из вътрешността ѝ и създават високоинтензивни микровибрации. Отделя се нейонизираща радиация, която се поглъща от подгряваната храна и която се определя като опасна за здравето.

Автор на статията:
Анна Дантева
Сподели
канцерогени радиация микровълнова фурна свободни радикали
0 коментара
fallback