IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 упражнения за стегнати ръце и гърди

25 май 2018 09 20

Те могат да се изпълняват навсякъде

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Освен плоският корем и стегнатото дупе, когато започнем да сваляме дрехите през по-топлите дни, е важно да имаме и оформени ръце и стегнати гърди. Добрите новини са, че има как да постигнете това и в домашни условия.

За тези упражнения не ви е нужно специално оборудване и можете да ги изпълнявате навсякъде. Вижте как лесно можете да постигнете желаната цел.

1. Протягане на ръцете

С това движение ще загреете тялото. То помага да коригирате стойката и да укрепите гърба.

Застанете в изправена позиция и наведете главата леко назад. Започнете да протягате ръцете, сякаш правите опит да хванете нещо нависоко.

2. Олюляване настрани

Упражнението помага за укрепване на гърба и врата, а също така отпуска и мускулите.

За да го изпълните, поставете краката си на широчината на раменете и наведете торса напред. Гърбът ви трябва да е паралелен на пода.

Отпуснете ръцете си, след което започнете да ги люлеете наляво и надясно, като същевременно пристъпвате назад. Главата ви трябва да се движи заедно с ръцете.

3. Поза Кобра

Тази позиция на йога укрепва горната част на тялото. Макар за начинаещи изпълнението ѝ да е трудно, с практиката се улеснява.

Легнете по корем, като поставите ръцете си отстрани на тялото. След това повдигнете горната му част и главата от пода. Не бива да раздалечавате краката.

4. Упражнение с тенис топка

То е изключително важно за стягане на мускулите в областта на гърдите.

Застанете в изправено положение и поставете краката си на ширината на раменете. Вземете тенис топка и я поставете между дланите си на нивото на раменете.

Притиснете ръцете си една към друга, стискайки топката, след което отпуснете ръцете. Дръжте лактите стегнати.

5. Упражнение с книги

С тези движения ще стегнете мускулите на гърба и гърдите.

Докато сте в изправено положение, разтегнете ръце напред, докато дланите са насочени нагоре. Вземете по една по-дебела книга във всяка ръка, която да използвате като гира.

Разтегнете ръцете си от двете страни на тялото, след което ги върнете пред него.

През първите 10 дни повтаряйте упражненията по 20 пъти, след което може да намалите до 10 повторения.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари