IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безопасно ли е да комбинирате мляко и яйца?

29 май 2018 05 00

Какви са основните рискове?

Снимка: IStock

Снимка: IStock

Все повече данни се събират в доказателство на тезата, че повечето стомашно-чревни проблеми се дължат на неправилното комбиниране на храните в менюто ни. Едновременната консумация на определени продукти в едно хранене може да затрудни смилането на храната и да предизвика стомашно разстройство, запек, газове и тежест в стомаха. Една от комбинациите обаче, която крие минимален риск от подобни нежелани последствия е едновременното консумиране на яйца и мляко.

И яйцата, и млечните продукти са сред най-пълноценните храни по отношение съдържанието на основните хранителни вещества, микроелементи и витамини. И в двете храни се съдържа голямо количество белтъчини, включително някои от незаменимите аминокиселини. Отделно яйцата са богати на есенциални мастни киселини, а млякото – на калций и магнезий.

Комбинирането на млечни продукти и яйца в едно хранене е много удобен начин за балансиране приема на протеини. Това е причината такава комбинация да е сред любимите на хора, които работят за натрупване на допълнителна мускулна маса.

Основният проблем при комбиниране на мляко и яйца е тенденцията да се използват сурови яйца в комбинация с прясно или кисело мляко за направа на различни шейкове. Подобно комбиниране на храните крие известен риск за здравето в 2 направления.

Още по темата четете на Puls.bg

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари