fallback

Черешите подобряват храносмилането

31 May 2018 05:00

Помагат при възпаление в тялото

Източник: IStockphoto

Черешите са плодовете, които се консумират най-много в края на пролетта и началото на лятото. Те се смятат за натурално средство, което помага при различни проблеми, стига да знаем как и кога е най-добре да ги приемаме. В 100 г череши има 50 калории; 0,3 г мазнини; 3 мг натрий; 173 мг калий; 12 г въглехидрати, от които 8 са захари; 1,6 г баластни вещества.

В черешите има голямо количество от витамините А, В, С, Е и Р, диетични фибри, а от минералите се срещат калций, желязо, натрий, фосфор, магнезий. Подобно на много други червени плодове, тези също са богати на антиоксиданти, известни с детоксикиращото си действие.

Автор на статията:
Ваня Гъркова
Сподели
ползи антиоксиданти череши храносмилане
0 коментара
fallback