fallback

Шоколад за закуска – защо не?!

15 June 2018 07:40

Помага в борбата с килограмите, твърдят учени

Източник: IStockphoto

Смята се, че прекалената консумация на шоколад е вредна за здравето и води до натрупване на излишни килограми. Но учени от Тел Авив опровергават напълно това твърдение. Според тяхното проучване, похапването на няколко парченца шоколад и други сладки изделия рано сутрин, когато метаболизмът е по-силен, е най-добрият начин да изгорим няколко калории.

Бисквити или шоколад за закуска? И в двете има протеини и въглехидрати, които намаляват апетита ни за сладко по-късно през деня. Учените са изследвали 193 души, част от които не са диабетици, а останалите – със затлъстяване. Разделили ги на две групи. Едната била подложена на нисковъглехидратна диета, при която закуската била от общо 300 калории. А другата – на балансирано хранене със закуска от 600 калории, включваща шоколадов кейк, пише „Telegraph“.

Автор на статията:
Ваня Гъркова
Сподели
закуска протеини шоколад полезни мазнини
0 коментара
fallback