IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се храним според кръвната група

27 юни 2018 08 40

Много хора от група А са вегетарианци

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Знаете ли, че има храни, които не са съвместими с кръвната ви група и е по-добре да бъдат избягвани? В това вярва натуропатът Питър Д’Адамо, който създава специална диета възоснова на четирите основни комбинации. 

Определени белтъчини в някои храни не могат да се преработят по еднакъв начин от организмите с различни кръвни групи, смята специалистът. По думите му, симптоми като подуване, газове, забавен метаболизъм, възпаление и по-сериозни заболявания, се получават, ако кръвната група на човек не е съвместима с лектините, намиращи се в продуктите, които той консумира. Натуропатът разделя храните в три категории:

- много полезни, които действат като лекарства;

- неутрални, които може да се ядат всеки ден, без да вредят на организма;

- забранени - по-добре е да бъдат избягвани.

Как да се храните според кръвната група?

0 - за нея са най-полезни крехките меса, пилешкото и рибата. Зърнените храни, хлябът и бобовите растения е по-добре да бъдат ограничени. Ако искат да съчетаят диетата със спорт, хората с тази кръвна група е добре да наблегнат на по-интензивни упражнения. 

А - много хора с въпросната група предпочитат вегетарианските режими. Полезни за тях са зеленчуци, зърнени храни и протеини. Доколкото до видовете спорт, за тях е най-добре той да е с ниска или умерена физическа активност. 

B - подходящи са нискомаслени млечни продукти, месо и земеделски продукти. Хората с група В е добре да избягват консумацията на пшеница, царевица и леща. За тях се препоръчват всякакви тренировки с умерено натоварване. 

AB - да се избягват храни като пилешко, телешко и свинско, защото хората с тази група са с по-чувствителна храносмилателна система. Полезни за тях са морските храни, млечните продукти и тофу. Ако спортуват, натоварването им трябва да бъде с нисък интензитет. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари