IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За или против сутиените?

2 септември 2018 13 15

Отново мненията са противоречиви

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Със или без сутиен. Разбира се от естетическа гледна точка има тоалети, които изискват да свалите тази част от бельото. Но въпросът е по-скоро относно тенденцията много жени да го захвърлят сутиена в дълготраен план.

Какво мислят здравните експерти по темата?

Не са много изследванията, които могат да проследят какво се случва, ако гърдите ви не са пробрани в сутиен дълго време. Също така е спорно дали наистина бельото повдига и запазва еластичността на кожата в тази част от тялото на жената. Да, когато гърдите са големи и тежки, логиката е ясна.

Но ако дамата има малки гърди, нужно ли е да носи сутиен ежедневно?

И все пак Жан-Денис Рулион провежда 15-годишно проучване. Той установява, че сутиените не носят ползи за здравето, а точно обратното. В него са участвали 300 жени на възраст между 18-35 години. Резултатът показва, че дамите, които не носили горно бельо, натурално се сдобили с допълнителна мускулна тъкан в гръдната част, която да подкрепя гърдите им.

Същото изследване твърди, че сутиенът възпрепятства тялото по естествен начин да изгради въпросната тъкан и допълнително отслабва природната мускулатура в тази част, което кара женската гръд в даден момент да увисне прогресивно.

Трябва ли да спрете да носите сутиен?

Рулион обяснява, че ако години наред сте го носили, няма смисъл да го сваляте сега. На практика той е като „патерица“ за гърдите ви. Друга въпрос, който често е дебатиран е увисването на женския бюст с годините. Част здравни специалисти смята, че липсата на сутиен ускорява и утежнява този процес. Други са на мнение, че с готините гравитацията оказва значение основно в зависимост от това колко бременности е имала една жена.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Вижте си изречението ( преди 5 години )
"Други са на мнение, че с готините гравитацията......." С "готините", а? Неграмотници!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
.... ( преди 5 години )
kato mi e stegnato i trudno da rabotia go zahvurliam .
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар