IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Суши, царевица... Кои храни избягват звездите

25 август 2018 09 00

Гуинет Полтроу не яде ГМО

Източник: Reuters, архив

Източник: Reuters, архив

Ровейки се по сайтовете в интернет, ежедневно се натъкваме на материали за здравословния начин на живот на звездите. Някои хора се мотивират от личната история на своя идол, за да свалят излишните килограми. 

Всеки от нас има определени предпочитания към храни, като звездите не правят изключение. Едни спортуват рано сутрин, други са на 90-дневната диета, трети разказват колко добре се чувствата от кето храненето, трети наблягат на плодовете и зеленчуците... Някои консумират конкретни неща - дали заради строги диети или поради други съображения. 

Ето някои известни личности, които избягват определени храни, както и коментар на специалистите дали това е правилно:

Клоуи Кардашиан - свинско месо 


Касавицата от известната фамилия обяви предио време, че никога няма да вкуси свинско. Докато някои хора не могат да седнат на масата без нещо мазничко като пържола, Клоуи е в другата крайност. Дори и да не е пред нея, ако й замирише на месото, ще й се развали апетитът. Тя е на мнение, че човек се чувства по-добре от здравословна гледна точка, ако не яде толкова мазно месо като свинското. 

Данни на Световната здравна организация сочат, че консумацията на преработени меса като шунка, бекон, кренвирши и някои видове пържоли, повишават риска от колоректален рак с до 18 процента. Според експерти, свинското може да се замени с пилешко или телешко, които са много по-полезни и влизат в някои диети. 

Крис Тейгън - белтъците на яйцата


Щастливата майка на две деца и любима на Джон Леджънт предпочита да яде жълтъците пред белтъците. Тя все още кърми и не може да спазва диети, дори няколкократно споделя в социалните мрежи, че още не е влязла във форма след раждането. Основният й принцип е да се храни по-здравословно, защото бебето й поема всичко чрез кърмата. А белтъците на яйцата са силен алерген. Те са полезни за Крис, но не и за детето й, което може да се обрине. 

Според експерти по хранене и диетика, варените яйца са полезна храна за бременните и кърмачките, защото в тях има полезни ненаситени мазнини. 

Гуинет Полтроу - царевица


Актрисата не яде царевица от 2016 г., когато започва специално изготвена за нея диета. Според д-р Франк Липман, който прави режима й, по-голяма част от царевицата в САЩ, а и на други света по света, е генетично модифицирана и е толкова вредно колкото преработените храни, пълни с различни оцветители и други добавки. 

В истинската царевица трябва да има голямо съдържание на фибри, витамин С и магнезий, но в днешно време е все по-трудно да си намерим такава. Диетологът е на мнение, че тези вещества може да попаднат в организма чрез други плодове и зеленчуци. 

Карл Лагерфелд не обядва


Ексцентричният дизайнер е известен със способността си да изпие до 10 кенчета с диетична кола на ден. 84-годишният Лагерфелд не само избягва някои храни, той отказва да обядва. 
Консултанти по здравословно хранене са на мнение, че пропускането на храненето през тази част на деня може да намали продуктивността. Освен това, дори да се лишим от обяд, за вечеря организмът ще иска да навакса и рискуваме да преядем. 

Тейлър Суифт - суши


За звездата суровата и свареният ориз са отвратителни. Актрисата коментира, че сушите я кара да повръща, а освен това не яде често бял ориз, защото от него лесно се напълнява. 
Много привърженици на сушито са на мнение, че в него има полезни омега-3 мастни киселини заради сьомгата. От друга страна много лекари са категорични, че голяма част от морската храна, която се слага в сушито, е пълна с живак. Те алармират, че начинът на консервиране на рибите за този продукт може да навредят на здравето ни. 

Ариана Гранде - банани


Много хора обичат банани, Ариана Гранде също, но вече не може да ги яде, защото има алергия. Власинките, които остават след беленето на кората, дразнят стомаха й. Певицата не уточнява какъв точно е проблемът при нея и дали след похапването на банани получава газове, както често се случва. 

Иначе бананите са едни от най-полезните плодове. Дори някои нутрицисти ги препоръчват при гастрит и язва. Те са добър източник на влакна, витамини като С и В6, както и минерали като калий, мед и манган. 

Снимки: Reuters

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари