IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Храните, които да избягвате преди пътуване със самолет

7 май 2020 10 30

Ябълките не засищат

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

Паспорт, билет, паста, четка, козметика... Сигурно проверявате по няколко пъти багажа си преди да пътувате. Ако ви предстои да се качите за първи път на самолет или се притеснявате да не повръщате на поредния полет, е добре да обърнете внимание на храната, която ще приемете преди тръгване. 

Има няколко неща, които е по-добре да избягвате, за да не изпитвате дискомфорт:

Дъвки

Някои дъвки могат доведат до изпитването на напрежение в областта на ушите. Причината е, че при дъвченето ние поглъщаме повече въздух и налягането в ушите се повишава при по-голяма надморска височина, обяснява д-р Рейчъл Хартли. По думите й, дъвките без захар могат да образуват газове в корема, което създава дискомфорт за всеки човек. 

Ябълки

Плодът е много полезен, но "остъргва" стомаха. Наред с витамините и минералите, в него има фибри, които не се отразяват добре на храносмилането. Освен това надуват стомаха и водят до изпускането на газове. 

Алкохол

Една бира или любимият коктейл могат да успокоят нервите, но не е препоръчително да отидете на летището, ако сте употребили алкохол. Спиртните напитки водят до дехидратация на организма и могат да нарушат вашия ритъм на сън или по-просто казано - да не може да заспите през целия полет. Да не говорим, че при прекаляване, има вероятност да не ви пуснат на самолета или да повръщате. 

Бърза храна

Не яжте бургери, пици или други мазни и бързи храни. Те няма да ви заситят за дълго, освен това тестените изделия създават така наречената "топка" в стомаха, която предизвиква дискомфорт. Може да изпитате тежест, болки или подуване. Освен това мазнините в тези храни водят до сърцебиене. 

Броколи 

Тези зеленчуци също са много полезни, но не се препоръчват за консумация преди полет, защото предизвикват газове. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари