IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Масаж – помага ли при целулит и мазнини?

29 август 2018 12 00

Комбинирайте с лазерна терапия

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Намаляването на рязко скочилите килограми е трудна задача, изискваща много търпение и усилия. Масажът е чудесен начин за раздвижване на кръвта в тялото и успокояване на натоварените мускули след продължителни тренировки. Но може ли да помогне за премахване на натрупаните мазнини? 

Много реклами за антицелулитен масаж примамват хората с това, че ще постигнат чудесни резултати за кратко време. Изследвания обаче показват, че те по-скоро намаляват много малка част от несъвършенствата по кожата, които се появяват заради целулита, но не могат да решат проблема кардинално. Ако желаете да влезете във форма и я запазите за по-дълго време, само масаж не е достатъчен. Трябва да го комбинирате с физическо натоварване и правилен хранителен режим. Ето няколко съвета, които ще са ви от полза. 

1. Ако се движите повече и изпълнявате различни упражнения, масажът ще бъде ваш допълнителен инструмент в „борбата“ с килограмите. Хубаво е през няколко дни да масажирате мускулите, за да се отпуснат. Според специалисти от Американската асоциация по масажна терапия, масаж след тренировка не само намалява сковаността и отока, а и предотвратява контузии. 

2. Добрият масаж наистина може да подобри кръвообращението и метаболизма ви. Например при един от видовете се оказва натиск върху съединителната тъкан. Тя отделя веществото хистамин, което води до локално подуване на кожата и намалява болката. 

3. Масажът може да облекчи проблеми като гадене и запек, а когато храносмилателната система е здрава, тялото се възползва максимално от онова, което получава и по-лесно губи от своята маса. 

4. Изследвания показват, че комбинирането на масажи с инфрачервена или лазерна терапия е по-ефективно за сваляне на килограми и стопяване на целулита. Проучване сред здрави жени оценява ефективността от използването на лазери при масаж за намаляване на подкожната мастна тъкан в областта на бедрата. Резултатите сочат, че използването на светлината от лазери повишава ефективността на масажа. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари