Няма спор, че кризата на средната възраст променя тотално мъжете. Докато едни залитат към чуждите жени и нови увлечения, други наблягат на храненето и седенето пред телевизора с часове. Според ново проучване, представителите на силния пол стават вегетарианци именно през този период от живота си.

Когато мъжете преминат към вегетарианство, обикновено това е признак, че са се запътили към кризата на средната възраст. Това пише вестник „Метро“, цитирайки изследване на частните клиники „Бупа“.

Проучването обхваща близо 3 000 британци. Общо 47 на сто от тях са посочили, че все повече се тревожат за здравето си и се чувстват по-стари отколкото всъщност са. Това е една от основните причини да станат вегетарианци, да спортуват и въобще да подобрят двигателната си активност, с което да влязат отново във форма.

По данни на учените, мъжете между 40 и 50 години във Великобритания най-често решават да се откажат от месото. 53% от жителите на Острова са посочили, че в този времеви период са намалили количеството алкохол, което приемат или напълно са се отказали от чашката. 6% от анкетираните мъже на средна възраст са отбелязали, че искат да „глътнат корема“ и да влязат във форма, за да си намерят по-младо гадже.

Още по темата

68% от жените, обхванати от изследването, посочват, че са преминали към по-здравословно хранене, навлизайки в критическата. При тях тя идва доста по-рано в сравнение с мъжете. Освен с топлите вълни и раздразнителността, тя се характеризира с неустоимо желание за по-хубава фигура. Според статистиката, по-голяма част от жените във Великобритания решават да се запишат на фитнес или да се консултират със специалисти по хранене, за да изглеждат по-добре.