IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Огледалце, огледалце на стената…трябва ли да имам притеснения за рак на гърдата?

4 октомври 2018 08 00

Като част от световния месец срещу рака на гърдата, Avon представя Проектът Pink Light

Снимка: Avon

Снимка: Avon

Отражения в огледалото

„Огледалце, огледалце на стената....“ Злата мащеха на Снежанка може и да се е консултирала с огледалото си за погрешни неща, но през по-голямата част от времето, обратната връзка от него е изцяло позитивно нещо.

Като за начало, огледалото може да ви помогне да идентифицирате знаците, че нещо не е наред с вашето здраве. Един от ранните признаци за рак на гърдата е промяната в очертанията или формата на гърдите ви – нещо, което лесно може да се забележи ако погледнете директно в огледалото. Друг знак е лекото набръчкване или вдлъбване на гърдата, когато вдигнете ръка – отново нещо, което можете да видите единствено гледайки в огледалото. За да бъдат тези симптоми видими за вас обаче, трябва отлично да познавате гърдите си. В това няма нищо срамно. Точно обратното – изключително полезно е!

Огледалото ни помага да се свържем със самите себе си. Гледайки се в огледалото, ние получаваме одобрението на човека, който е най-важен – самите себе си.

Много често обаче, под непрестанния натиск на обществените очаквания, нереалистичните стереотипи или напрежението, което стоварваме върху себе си, идеалистичната представа, която имаме за самите нас не съвпада с отражението. Когато се чувстваме разочаровани от телата си, взирането в огледалото може да бъде далеч по-трудно. Избягването му е най-лесният начин да избегнем самите себе си. Буда казва, че „нашето тяло е нашето средство за пробуждане“ и свързването с телата ни по позитивен и любящ начин, както и гледането в огледалото са важна част от този процес.

Това е процес, който отнема време и за някои от нас пътуването към това да харесваме отражението в огледалото е дълго. Но добър начин, по който всеки може да започне, е чрез малки позитивни жестове рано сутрин.

Първо се свържете физически: измийте тялото си, подсушете го с кърпа (енергичен масаж след душ – звучи демоде, но все пак работи!), направете няколко енергични разтягания, не пропускайте и ръцете. След това се свържете емоционално: погледнете се в огледалото като се концентрирате върху едно нещо, но по любящ начин. Това може да е толкова просто, колкото гримирането.

Оттук нататък, целете се към това да давате на себе си постоянна грижа, от която и вие и то се нуждаете. Например, опитайте да превърнете здравословното хранене в игра, вместо да го приемате като досадно задължение. Погледнете на него като на нещо прекрасно, което правите за себе си – подхранвате тялото си така, че да се чувства добре и също така да редуцирате стреса и риска от заболяване като рака на гърдата. Същото важи и за упражненията.

Още един страхотен съвет е да спрете да се фокусирате върху разпространените в социалните мрежи нереалистични стереотипи. Вместо това, намерете най-добрите ваши снимки и ги използвайте като вдъхновение. Накрая, поглеждайте в огледалото често, обръщайте внимание на цялото си тяло, но най-вече на гърдите. Ще изградите връзка и уважение към самите себе си. Накрая остава просто да зададем въпроса: Коя е най-добра от всички? Ти си.

В световния месец за борба с рака на гърдата – октомври, изразете своята съпричастност към хилядите жени в България, които се нуждаят от нея! Подкрепи мисията на AVON срещу рака на гърдата! Облечи се в розово на 8 октомври – национален розов ден. Нека заедно си поставим мисия, осведоменост относно здравето на гърдите. За всяка жена. Всеки ден. Научи повече за здравето на гърдите си и как да подкрепиш проекта Pink Light на линка: https://www.avon.bg/bcc

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари