IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Срещу диабет тип 2 – сирене и ябълки

19 октомври 2018 08 00

Вижте препоръките на диетолозите

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Консумацията на сирене, ябълки и йогурт в големи количества предпазва от появата на диабет тип 2, пише в. „Дейли мейл“.

Експертите от организацията Диабет Ю Кей за първи път публикуват насоки на кои храни да наблягаме и кои да избягваме. Преди хората, изложени на риск от диабет, бяха съветвани да отслабнат, но лекарите обновиха препоръките си, за да имат по-адекватно приложение в реалността.

Специалистите съветват да се храним с повече пълнозърнести продукти, плодове и зеленчуци – в частност ябълки, грозде, боровинки и зелени листни зеленчуци. Полезно е да ядем млечни продукти, като йогурт и сирене, както и да пием редовно чай и кафе.

В хранителния си режим трябва да избягваме червеното и обработено месо, подсладени напитки, картофите – най-вече чипса, и рафинираните въглехидрати, които се съдържат в белия хляб и белия ориз. Разбира се, отслабването и редовните физически упражнения силно се препоръчват.

„Дори генетично погледнато все още не е съвсем ясно и не сме сигурни как да изберем правилната диета за конкретен човек. Има различни варианти, които действат на различните хора“, обясни доктор Дуейн Мелър от университета в Ковънтри.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари