IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пробиотиците – най-добрият приятел на човека

29 октомври 2018 12 40

Снимка: PR

Снимка: PR

На прага на новия сезон няма как да не забележим, че светлите мигове на деня се изнизват все по-бързо, багрите на природата вече са с по-дълбоки нюанси, прохладното време се е превърнало в наш неизменен спътник. При много хора тези промени са съпроводени с чувство за отпадналост, умора, безсъние, тревожност. Най-неприятните проявления обаче са вирусните инфекции и респираторните заболявания, чиито последствия са лечението с антибиотици и стомашно-чревният дискомфорт. Всичко това води до диагностициране на нарушен чревен баланс, предшествано от редица тежки, скъпоструващи изследвания.

Но нека не забравяме, че този есенен сценарий може да бъде пренаписан чрез включването на хранителни добавки в ежедневното меню. Специалистите уверяват, че така се набавя необходимата доза витамини и минерали за поддържане на здравословно състояние на организма. Без съмнение най-лесният прием е под формата на меки желатинови капсули. Уповаващи се на това заключение, експертите във Phytopharma изграждат портфолиото на българската компания върху концепцията за удобна и достъпна грижа за здравето. За да постигнат социално отговорната си цел, комбинират „мъдростта на природата и традицията на билколечението“ със „силата на науката“ чрез интегриране на ползите от конвенционалната фармакология и алтернативната медицина.

Мисията „здраве от природата“ мотивира създаването на модерни природни продукти, каквито са Пролакто Имуно и Пролакто Флора. Хранителни добавки с детоксикиращ ефект, помощни средства за подобряване здравето на чревната микрофлора и функциите на храносмилателната и имунната системи, осигуряващи живи активни бактерии и подобряващи разграждането на лактозата. Те са резултати от редица проучвания, доказващи положителното въздействие на пробиотиците.

Историята разказва, че българското кисело мляко се приема за първия пробиотик, привлякъл вниманието на лауреата на Нобелова награда проф. И. Мечников, който заключава, че тайната на дълголетието на българите се крие именно в консумирането му. Днес „живите микробни хранителни добавки, които влияят благотворно на човека, подобрявайки и оздравявайки вътрешния микробен баланс“ са добре познати на обществото и се радват на голям и заслужен интерес. Заради способността си да възстановяват баланса на чревната флора и да неутрализират промените в средата, често са определяни като „най-добрият приятел на човека“ особено при смяната на сезоните.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари