IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Световна шампионска титла и сребро за каратисти на БККФ от Мондиала по киокушин

5 ноември 2018 13 05

Състезанието се проведе в Казахстан

Световна шампионска титла и сребро за каратисти на БККФ от Мондиала по киокушин

Поредни признания спечелиха каратеките на Българската карате киокушин федерация (БККФ) от Световното първенство по киокушин (KWF) в Астана, Казахстан. В жестока конкуренция сред над 600 състезатели от 27 държави националите ни грабнаха злато и сребро!

Български финал при дамите до 65 килограма си заформиха Мариела Любенова и Валерия Лозанова. Мариела надделя в мача за световната титла.

По пътя към медалите двете отстраниха по 3 съпернички, сред които имаше представителки на Казахстан, Русия, Тунис и Франция. Състезанията се проведоха на 3 и 4 ноември в Астана. Още в началото на месеца БККФ изпрати и своята делегация. На Световното първенство в Казахстан България беше представена от шестима състезатели – четирима каратисти при мъжете и две при жените. Националите ни бяха предвождани от треньорите на националния отбор на БККФ Захари Дамянов и Живко Андреев. С отбора бе и докторът на националния отбор – Стоян Стаматов.

Делегацията ни се прибира днес в София в 21.35 часа с полет от Москва.

Паралелно с успехите на каратеките в Казахстан, състезателите ни се подготвят усилено и за двете най-мащабни първенства по карате киокушин, които предстои да се проведат от 7-и до 9-и декември в Двореца на културата и спорта във Варна. БККФ и Kyokushin World Union (KWU) организират 2-о Европейско първенство за мъже, жени и ветерани и 6-о Световно първенство юноши и девойки. Входът за тях е свободен.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари