fallback

5 впечатляващи ползи от похапване на суши

14 November 2018 06:20

Крие ли рискове суровата риба?

Източник: IStockphoto

Опитвали ли сте суши? През последните няколко години е много модерно да ядем този вид храна, но има хора, които не биха вкусили сурова риба никога през живота си. За тях само вида или мисълта за суши е отвратителна.

Яденето на суши е много полезно за здравето, стига да свикнете с различните му вкусове. Има четири вида суши – сашими (без ориз, само с парчета риба); маки (с морски водорасли, ориз и пълнеж от зеленчуци или рулца от раци/риба тон); урамаки (оризът е отвън, а плънката в него е затворена с кори нори) и темаки (конус от кори нори, който съдържа плънка от ориз и зеленчуци/риба).

Автор на статията:
Ваня Гъркова
Сподели
омега-3 мастни киселини сурова риба ползи от яденето на суши нори кори морски дарове и риба
0 коментара
fallback