fallback

Чупливи нокти, пъпки... Кои са признаците на глутенова непоносимост?

29 November 2018 06:25

Хората с автоимунни заболявания често я имат

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

В последно време все по-често чуваме по медиите, че трябва да избягваме храни с глутен. В социалните мрежи текат дискусии за това какви са последиците от консумацията му, дори вече има групи, в които хората си разменят рецепти, при които не се използва белтъчната смес или захар.

Глутенът е протеин, който се среща в много храни като ечемик, ръж, пшеница, лимец и други. Наричат го „тихия убиец“, защото с течение на времето предизвиква увреждания в различни части на тялото.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова
Сподели Изпрати в Messenger
пшеница метаболитни нарушения глутенова непоносимост
0 коментара
fallback