fallback

Никулден иде: Защо да ядем по-често риба?

05 December 2018 07:00

Съдържа витамин D

Източник: IStockphoto

Рибата е една от най-полезните храни, която трябва да присъства в менюто ни поне два пъти седмично. Но дали заради специфичния аромат, костите или начина, по който се отглеждат някои видове, тя не е от най-предпочитаните за обяд или вечеря.

Наближава Никулден. По информация на Националната асоциация на рибопроизводителите в България, цитирана от Dnes.bg, българите консумират най-малко риба и рибни продукти в Европейския съюз. До някаква степен тази тенденция се дължи не само на вкусовите предпочитания, а и на съотношението цена – качество.

Автор на статията:
Ваня Гъркова
Сподели
риба омега-3 мастни киселини Никулден ползи от консумацията на риба
0 коментара
fallback