IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Думите на инструктора по фитнес може да понижат самочувствието

17 декември 2018 12 50

Жените не обичат да слушат за паласки

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Фитнес инструкторите трябва много добре да подбират думите, които използват към клиентите си, за да не понижат самочувствието им. Това твърдят учени от Северозападния университет в Чикаго и изтъкват, че жените не обичат да слушат за паласки.

Дамите, които слушат коментари свързани с определени части от тялото по време на тренировка, се отвращават от себе си, посочват те.

От друга страна жените, които получават комплименти за стегнатото си тяло, си тръгват от фитнес залата по-положително настроени.

Изследването проследява как разговорите в залата оказват влияние на психологическото състояние на спортуващите. Учените проследяват поведението на 203 жени, разделени на две групи по 16-минутни тренировки.

При първата група се използват изрази от сорта „Това упражнение е за стегнати крака, „Натоварването на тази част от тялото ще ви помогне да тичате и скачате по-бързо“. Докато при втората инструкторите обяснявали: „Това упражнение спомага за намаляване на мазнините. Време е да се отървете от целулита“.

Оказва се, че жените, които слушали коментари за отпуснатото си тяло, паласките и коментари от сорта „време е да влезете във форма“, са напуснали тренировката разстроени. Те са посочили, че непрекъснатото натъртване на това, че нямат стегнато тяло ги демотивира и кара да се срамуват от него.

Четете още:

Как да отслабнете най-лесно

Перфектно тяло: Как се променят стандартите през годините?

5 начина да миришете добре във фитнеса

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари