IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Създадоха имплант за отслабване

20 декември 2018 10 00

Подава електрически импулси към тялото

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Създадоха имплант, който може да помогне на много хора да отслабват. Разработката е дело на учени от университета в Уисконсин.

имплантът е с диаметър под 1 сантиметър и създава електрически импулси, които подава към тялото. Те приличат на онези, които стомахът генерира и така „заблуждава“ мозъка.

След като човекът започне да се храни, имплантът спомага за това човек да усети по-бързо чувство на ситост. Така мозъкът си мисли, че стомахът е пълен и по този начин се предотвратява тъпченето.

Единственото неудобство на уреда е, че се вкарва в организма по специален способ. Той не се нуждае от захранване, защото се зарежда от вибрациите на коремната стена. Освен това може да бъде изваден от организма по всяко време.

Работата на импланта е преминала успешни тестове с опитни мишки. При гризачите се забелязва намаляване на телесната маса с близо 40 процента след поставянето на устройството.

Все още не е ясно кога имплантът ще бъде пуснат в продажба и колко ще струва.

Четете още:

5 здравословни навика, които саботират отслабването ви

Според зодията: Как да отслабнете най-лесно

Отслабване с овесени ядки – диета за 7 дни

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари