IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Масаж с вулканични камъни – топъл релакс

18 януари 2019 12 50

Отпуска мускулите

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

В края на работната седмица човек се нуждае от малко отпускане. Освен стоенето далеч от служебния телефон и електронната поща, той трябва да намери онова, с което ще успее да се отърси от натрупаното напрежение.

Ходене на фитнес, плуване, взимане на гореща вана, слушане на хубава музика, разходка с любимите хора, са част от най-популярните неща, с които може да релаксирате. А защо не и с един страхотен масаж?

Терапията с топли вулканични камъни се използва за профилактика и възстановяване след преумора още от древността. Нарича се още геометрален масаж и е идеалното средство за отпускане на мускулите, подобряване гъвкавостта на ставите, както и премахване на натрупаната негативна енергия.

Комбинацията между мануален масаж и камъни, които се затоплят предварително, подобрява кръвообращението в тялото и повдига настроението. От друга страна маслата, релаксиращата музика и ароматите в спа помещението, въздействат на емоционално и енергийно ниво.

Най-често камъните, които се ползват при този вид масаж, са базалтови. В тях има желязо, което позволява на топлината да се задържи по-дълго. Те се загряват първо до близо 60 градуса. В зависимост от предпочитанията на хората, които се нуждаят от релакс, може и до по-малко. Предварително може да се уточни коя част от гърба е най-уязвима, за да се подредят по най-напрегнатите мускули.

Масажът с вулканични камъни не е само за гръб, а за цялото тяло. Освен болката на различни места, той се препоръчва при хора, които имат силно главоболие, страдат от бърнаут синдром или работят под напрежение. Противопоказен е единствено при бременни, хора с проблеми със сърцето и диабетици.

Четете още:

5 етерични масла, помагащи при болка в гърба

Кавитация – извайте тялото с вакуум

Подмладете кожата по празниците с кислородна терапия

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари