fallback

Гъбите шийтаке понижават кръвното

25 January 2019 06:30

Ето кои са най-големите им ползи

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Хората, които имат високо кръвно налягане, могат да ядат гъби шийтаке, за да го понижат. Това препоръчват британски специалисти.

Във въпросните гъби се съдържа химикала еритаденин. Той има способността да блокира активността на ензим със съдосвиващо действие. А когато съдовете се свиват, налягането на кръвта, която преминава през тях, се увеличава. Това води до повишаване на кръвното, обяснява диетологът Джулиет Келоу.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова
Сподели Изпрати в Messenger
здраве тонус диети гъби гъби шийтаке
0 коментара
fallback