IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имате лош дъх? Ето как да се избавите

23 февруари 2019 06 00

Променете хранителния си режим

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Лошият дъх е нещо, което може да ви изложи пред хората и да понижи вашето самочувствие. Колкото и да се опитвате да го прикриете или страните от другите, това не помага.

Развалени зъби, бактерии в устната кухина, недостатъчна хигиена, честа консумация на кафе, тютюнопушене или някои „по-миризливи“ храни могат да направят дъха ви ужасен. Използването на четката и пастата е първото нещо, до което може да прибегнете, но когато усещате неприятната миризма и след това, трябва да вземете мерки.

Ето няколко съвета, с които ще имате по-свеж дъх:

Променете начина си на хранене

Както знаете, има храни, чийто аромат е доста по-специфичен и остава за по-дълго в устата. Чесънът и кромидът са онези неща, без които някои не могат, но заради тях ще ви е срам да говорите пред хора в продължение на дни. Ако вечеряте салата с лук, дори да си измиете зъбите и ползвате вода за уста, на другия ден ще усетите неприятната миризма в устата си.

Когато имате важна среща на другия ден, никога не вечеряйте с подобни неща. Но има и още много други храни, причиняващи лош дъх. Ако имате проблеми със стомаха, газове, подуване, то променете начина си на хранене. Когато откриете кое балансира чревната ви флора, няма да усещате онзи гаден вкус в устата.

Пийте вода и през нощта

Винаги си дръжте чаша с вода или бутилка до леглото. През нощта тялото също се нуждае от течности и дори и да не обичате да ставате до тоалетната, не забравяйте водата. Пийте малко преди лягане и ставайте по-късно с тази цел. Така ще имате по-хубав дъх, защото така ще отстраните през урината бактериите, които го причиняват.

Как да съхранявате четката си за зъби

Оралната хигиена не е за подценяване

Ако сте изморени и ви мързи, не лягайте без да си измиете зъбите. Зъбите трябва да се мият сутрин, обед и вечер. Вземете си сгъваема четка за зъби и си я носете на работа, така след всяко хранене ще освежавате дъха си и ще намалите риска от появата на кариеси. Освен четката за зъби, снабдете се с конец за почистване и вода за уста. Не забравяйте, че езикът също трябва да се почиства, защото по него полепват много бактерии.

Ленти и дъвки

Когато сте в офиса или ще присъствате на важно събитие, подсигурете се като предварително вземете лентички за по-свеж дъх или дъвка. Те не могат да премахнат лошия дъх напълно, но все пак имат временен ефект.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари