IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Малки промени в храненето, които дават големи резултати

15 март 2019 12 50

Ето няколко съвета, за да влезете във форма

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Диетите не са за всеки. Има хора, които могат да се ограничават и да карат по цял ден само на плодове или сокове, но за други драстичните промени в храненето са проблем.

Ако сте качили някое и друго килце през зимата и искате да пречистите организма си, не е нужно да започвате непременно диета. По-важното е да направите някои малки промени в храненето и навиците ви, с които ще успеете да си върнете предишните килограми.

Ето за какво да внимавате:

Спрете прясното мляко

Доказано е, че млечните продукти са полезни за костите, но същевременно са висококалорични. Всеки път, когато похапвате мляко с овесени ядки или корнфлейкс, си мислите, че ядете нещо здравословно. Да, това е така, но ако то е нискокалорично. Не ограничавайте напълно млякото и производните на него, а се старайте продуктите, които купувате, да са нискомаслени.

Не избягвайте стълбите

Стълби или асансьор? Може би това се питате всеки ден, отивайки и връщайки се от работа. Ако желаете да свалите излишните килограми, които сте натрупали през последните месеци, ходете по-често по стълбите и въобще се движете повече всеки ден. Не взимайте автобус или не се качвайте на колата за по-малки разстояния.

Без пакети с вредни храни

Когато сте уморени, прибирате се, хапвате набързо, защото сте огладнели и лягате на дивана или леглото, за да гледате телевизия. След това изваждате от любимите чипсове или пуканки, които са пълни с вредни мазнини и калории. За предпочитане е да си направите лека вечеря и да не се тъпчете преди лягане.

Изберете правилното месо

Ако се опитвате да влезете в старите си дънки, не яжте прекалено мазни меса. Взимайте си риба, говеждо, пилешко, които да комбинирате с пресни зеленчуци.

Внимавайте с въглехидратите

Когато се храните с повече тестени изделия, няма как да не пълнеете. Заменете баничката сутрин с филийка пълнозърнест хляб с извара или домат. Също така намалете количеството ориз и картофи, които консумирате всеки ден.

Спрете газираното

Понякога човек може да се храни балансирано и да избягва вредни храни, но за сметка на това да пие много сокове и газирани напитки, които съдържат захар и различни добавки. Те не засищат, дори водят до жажда. Пийте много вода, чай и кафе. Вместо бяла захар, ползвайте кафява или мед.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари