fallback

Защо да хапвате ягоди през пролетта?

10 April 2019 12:05

Не повишават холестерола

Източник: IStockphoto

Ягодите са едни от плодовете, които могат да бъдат намерени по пазарите с настъпването на пролетта. Заради приятния аромат и сладкия им вкус, те са любими на много хора. Ако се консумират пресни, те носят на тялото множество ползи.

В 100 грама сурови ягоди има 153 мг калий, 25 мг калций, 23 мг фосфор, 13 мг магнезий, 2 мг натрий, витамините B1, B2, В3, B5, B9, С и K. От минералите червените плодове съдържат желязо, флуор, хлор, манган, мед.

Автор на статията:
Ваня Гъркова
Сподели
ягоди антиоксиданти нисък гликемичен индекс ползи от консумацията на ягоди
1 коментара
fallback