fallback

Кои са най- полезните плодове и зеленчуци?

20 May 2019 08:30

Цитруси и ягоди водят класацията

Снимка: Pexels

Кои плодове и зеленчуци са с най-голяма хранителна плътност, определиха американски учени. Експертите определиха съдържащите най-значими количества витамини, минерали, фибри и протеини, съобщи Health Day.

Специалисти от университета „Уилям Патерсън“ са изследвали плодовете и зеленчуците за витамин В, включително тиамин, рибофлавин, ниацин, фолат, В6 и В12, вит. А, С, D, E и К, както и за калий, калций, цинк – общо 17 съставки, които са много важни за здравето.

Автор на статията:
Петя Славова
Сподели
ягоди цитруси плодове и зеленчуци
0 коментара
fallback