Ако вместо червено или преработено месо, ядем пилешко или риба, намаляваме риска от ранна смърт в следващите 8 години със 17 процента. В това ни уверяват учени от Харвардския университет, пише Daily Mail.
Според тях ако променим дневното си меню ще може да променим и бъдещето си. Експертите стигнали до този извод след изследване, в което 81 хиляди участници променили хранителните си навици и били изследвани цели осем години. Онези, които увеличили консумацията си на червено или преработено месо с половин ястие, увеличили риска си от смърт с 10 процента.
Проучването показало още, че ако вместо пържола изядем ядки, тогава ще увеличим продължителността на живота си с 19 процента.
Ако ядем яйца вместо месо, процентът е 10, а с 12 ако включим в диетата пълнозърнести храни.
Според учените най-добре е да похапваме зеленчуци, да намалим приема на бекон и наденички и вместо сандвич с шунка да изберем меню с риба, за да се погрижим за дълголетието си.












Наталия Киселова: Не съм изненадана от поведението на Борисов
Българка грабна международна награда за уникален портрет на соколар
Рецепта от тефтера на баба: Бързи хлебчета
Филип Буков откровено за преследването на актьорството и мечтаната роля
Магнитни бури през ноември 2025 г.: Кои са най-опасните дати
2024 г. вероятно е била най-горещата в последните 125 хил. години
Пробив в създаването на диаманти с помощта на електрони
В Китай се готвят да изстрелят ракетата Long March 2F с пилотирана мисия Shenzhou 21
Националка на България аут от битка за 100 000 долара в Мексико
Всички резултати и класирания в НХЛ
Аморим призна, че е имал съмнения за бъдещето си в Юнайтед
ЦСКА 1948 цака Левски за голяма звезда
Любовен хороскоп за 3 – 9 ноември
Дневен хороскоп за 1 ноември, събота
Протеинови палачинки с извара
3 картини разкриват какво ви очаква през ноември
Откриха нови сигнали в мозъка, чрез които се диагностицира Паркинсон
Кои храни са най-вредни за мозъка?
Как да разпознаем инфекциозна мононуклеоза в детска възраст?
Какво е козметичен фастинг и защо набира популярност?
Остави коментар