IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кога е добре и кога - не да започнете диета?

26 юни 2019 06 00

Проучване ви дава точния отговор

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Вярва се, че няма правилно време, в което човек да започне диетата си. Важното е да се чувства подготвен и да е решен да свали няколко кила. Но едно проучване има друго мнение по въпроса. Според него, точният ден, в който решите да се храните здравословно, може да окаже огромно въздействие върху крайния резултат. 

Ето най-добрите и най-лошите моменти за започване на диета.

Най - добър период: След рожден ден или след голяма промяна в живота

Това е като започване на чисто и се счита като един от най-добрите моменти за промяна и в хранителния режим. Според проучването, хората са по-отдадени на задачата да се хранят здравословно след като се е случило някакво значимо събитие в техния живот.

Причината е, че след такъв период човек забравя за миналото и е по-решен да продължи напред.

Най - добър период: Октомври

Ноемрви и декември бележат началото на зимата. Последният месец от годината пък е изпълнен с ваканции и празници, през които хората често преяждат и качват кила, които след това трудно свалят.

Според проучване, човек може да се "спаси" от този вреден навик като си създаде здравословен хранителен режим по-рано. Октомври е чудесен месец за започване на диета, която ще ви накара да се откажете от всяко сладко изкушение, което след това трудно ще свалите. 

Най - лош период: Нова година

Хората честото правят грешката да си поставят големи цели за новата година. Винаги в списъка на всяка жена е отслабването след празниците. Но, учени съветват да не се хвърляме веднага надълбоко с радикални диети, а стъпка по стъпка да стигнем до желаните резултати. 

Например, може да започнете като се откажете от яденето на десерт или вечерята след 22:00. По този начин тялото ви постепенно ще свикне с ограниченията и ще е подготвено за по-радикалните мерки.

Най - лош период: Когато работният ви график е натоварен

Прекалената заетост в работата често води до стрес в организма, което пък кара човек да яде повече отколкото е нужно. Тогава трудно ще можете да се ограничите, защото тялото ви ще има нужда от енергия, за да завърши задачите, които са му поставени.

Затова избягвайте да се подлагате на диети, когато имате някаква важна среща или пък голям проект, който трябва да завършите в срок. Погрижете се за отслабването веднага щом приключите с всички задачи, които са ви поставени. 

Най - лош период: Уикендите

Смятате да започнете диета събота или неделя? Голяма грешка. Прекаленото свободно време през уикенда прави придържането към здравословен режим много трудно. Когато нямате час, в който да ставате и да си лягате, е трудно да следите и правилните часове за хранене. А, когато приемате храна в неравномерно време, то няма да има полза дори и да ядете най-здравословните неща.

Затова изберете си понеделник за начало на вашата диета, когато ще сте в работен график и ще имате разграфено време за всичко. Но, помнете, не преминавайте на режим, когато сте много натоварени в работата. 

 

Снимки: Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари