IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Одобрено от Херцогинята! Диетата на Кейт Мидълтън

30 юни 2019 12 00

Как съпругата на принц Уилям влиза във форма?

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Кейт Мидълтън е една от най-разпознаваемите звездни съпруги. Тя се жени за принц Уилям през 2011г., а събитието е наблюдавано от милиони по целия свят. Двамата са провъзгласени за дук и дукеса на Кеймбридж.  Две години след това им се ражда първият син - принц Джордж, през 2015 се появява принцеса Шарлот и преди година се сдобиха с втория си син - принц Луи. 

Макар и майка на три деца, Кейт успява да изглежда ослепително и във форма. Тя бързо се възстанови и от трите раждания, а тайната й е - диетата на Дюкан, която е създадена от Пиер Дюкан - френски доктор. Но какво точно представлява тя?

Основната цел на диетата е да насърчи хората постепенно да свалят излишните килограми и след това да се задържат в това положение. За да стане това възможно, режимът поставя реални цели, които всеки може да постигне.

Тайната се крие в процес, който се състои от четири фази  - Атака, Редуване, Укрепващ и Стабилизиране. Всеки от етапите продължава различно време и може да отнеме дни, месеци или дори години.

Етап 1 - Атака

По времето на тази фаза, трябва да ядете само протеин и да пиете по шест чаши вода на ден. Трябва да вървите около 20 минути и да хапвате поне по една супена лъжица овесени трици. Този етап трае около седмица, след което можете да преминете към следващата фаза. 

Тук можете да ядете риба, говеждо, конско, заешко и телешко месо, както и птиче месо, но без кожата. Добре е да ядете яйца, но без прекалявате със жълтъците - до 2 на ден. За белтъците няма ограничения. Млечните продукти също са позволени, но с масленост не повече от 0.5-1%, но е най-желателно да са напълно обезмаслени. 

Етап 2 - Редуване

Тук продължавате с режима от първата фаза, но вече можете да си похапнете и малко зеленчуци. Този период се основава на редуването на протеиновите дни с такива, през които приемате протеини и зеленчуци. Според статистиката, тази фаза продължава около 2 до 6 месеца, но при някои хора може да трае и по-дълго. Целта е да избавите от излишните килограми, които ви пречат.

Седмичната схема на хранене е един ден само протеини, един ден протеини и зеленчуци, два дни протеини, два дни протеини и зеленчуци и продължавате в тази последователност като само увеличавате дните. Самият Пиер Дюкан препоръчва да ядете един ден протеин и един ден протеин и зеленчуци, защото така тялото свиква по-лесно с ограниченията. 

Тук количеството овесени трици се увеличава на две супени лъжици на ден. Не трябва да приемате повече от 1 кг на ден млечни продукти. Трябва да увеличите приема на вода, но да не увеличавате кафето или чая.

Отделяйте по 30-40 минути на ден за движение. В менюто влизат всички продукти, които присъстваха и в етап 1, но се добавят всички видове зеленчуци, които не съдържа нишесте. 

Етап 3 - Укрепване

Този етап е много важен, защото тук не трябва да се опитвате да сваляте килограми, а да запазите постигнатото ново тегло. Започнете постепенно да се върнете към нормалния си режим на хранене като добавяте обичайните продукти. 

Нужният период за укрепване е различен за всеки човек. Той се изчислява като за всеки изгубен килограм, Ви трябват 10 дни за укрепване. Тоест, ако ще свалили 7 кг.,

В менюто влизат всички продукти от горните етапи, но тук е позволен и пълнозърнестият хляб, но не повече от 2 филии на ден. Можете да похапнете 200 грама плодове на ден освен грозде, смокини, банани, вишни и череши. Тестените изделия се ограничават до 220гр на ден. 

Много е важно тук да не прекалявате с продуктите, които досега са ви били забранени. Трябва да разделите периода на 2 части. Ако сте свалили 5кг, то укрепващият период за вас трябва да е 50 дни.

През първите 25 можете да си позволите веднъж седмично да похапнете 1 порция продукти, които съдържат нишесте и 1 ядене до насита. През вторите 25 дни - 2 порции и 2 хранения без ограничение. 

Запомнете: Двете хранения до насита не трябва да бъдат едно след друго. 

Етап 4 - Стабилизиране

Трябва да спазвате тези прости правила, за да успеете да останете във форма. Хапвайте по веднъж дневно плодове, не повече от 2 филии ръжен хляб, парче сирене и 2 пъти седмично продукти, съдържащи нишесте.

Преди да започнете диетата, трябва да се уверите, че тя съвпада с ежедневието ви. Тъй като е доста ограничителна, трябва да сте сигурни, че ще се чувствате добре по време на режима. Добре е да говорите с лекар или диетолог преди да предприемете каквито и да е действия, за да разберете дали това е точният режим за вас.

 

Снимки: Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари