IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Витамин D помага за отслабването

1 юли 2019 11 40

Включете го в менюто си

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Всеки знае, че витамин D помага за заздравяване на костите и имунитета и неговият основен източник е Слънцето. Но повечето хора не се запознати, че всъщност витаминът помага и за отслабването. 

Витамин D помага за по-бързата разграждане на калций и фосфор в тялото, което е необходимо за здравината на костите. Това също помага за подобряването на имунната система, а някои проучвания показват, витаминът може да се окаже ключов и в борбата с килограмите. 

Много от хората, които се борят със затлъстяването или искат да влязат във форма, изпитват трудности да свалят няколко килограма независимо, че се подлагат на строги диети и лишения. Ако и вие сте от тях, значи трябва да проверите нивото си на витамин D. Според някои проучвания, липсата на витамина може да доведе до напълняване и дори затлъстяване.

Някои изследвания показват, че има връзка между наднорменото тегло и витамин D. Според бразилски учени, дефицит на витамин D се наблюдава в 35% от хората с проблемни килограми и в 24%, които страдат от затлъстяване. 

За да си набавите витамин D, може да си направите разходка навън, когато слънцето не е толкова жарко. Може да станете един час преди работа, за да си направите сутрешна загрявка в парка. Това ще ви държи здрави, а и в същото време ще се погрижите и за фигурата си.

Запомнете обаче, че с напредването на деня, слънцето започва да се превръща във вредно за кожата. Затова, слагайте си слънцезащитни масла преди да излезете.

Също така има много храни, които съдържат в себе си витамин D. Млякото, сьомгата, бадемите, яйцата и рибата тон са перфкетно решение за хора, които страдат от дефицит на витамина. 

Ако все пак нямате време за разходки и нищо от храните не ви допадна, можете да си набавите витамина чрез хапчета, но първо се допитайте до личния си лекар за всичко, което смятате да приемете.

 

Снимки: Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари