IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четири начина да се сдобиете със стегнати рамена

3 юли 2019 07 50

Не трябва да забравяте и за тази част от тялото си

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако сте почитатели на фитнеса, със сигурност знаете, че трябва да отделяте еднакво внимание на всяка една част от тялото си. За да изглеждате добре, е хубаво да правите упражнения, които постепенно стягат както долните части, така и горните.

Макар да правите необходимите тренировки за отслабване на корем и стягане на крака, те няма да ви помогнат да се справите с отпуснатите рамена. Тази част на тялото изисква да отделите повече внимание и техника. Ако все още не можете да намерите правилните упражнения за вас, то ние ви предлагаме четири, които със сигурност ще стегнат вашите рамена.

Задържане на тежести

Застанете изправени и разтворете краката така, че между тях да можете точно да поставите двата си юмрука един до друг. Вземете гира във всяка ръка и леко свийте лактите.

 

Започнете да вдигате бавно докато не достигнете нивото на рамената, а дланите ви сочат към пода. Задръжте така няколко секунди и след това се върнете в изходна позиция. Направете това упражнение около 20-30 пъти.

Преса с тежести

Седнете удобно на скамейка или стол с гири в двете ръце и стъпете здраво на земята. Гърбът ви трябва да е изправен. Свийте лактите и вдигнете тежестите до нивото на рамената си. Това ви е първоначалната позиция. Гледайте само напред и започнете да вдигате гирите над главата си. Задръжте ги там няколко секунди и след това се върнете в изходна позиция.

Лицеви опори

Застанете на пода като се подпирате единствено на ръцете и краката си. Ръцете трябва да са точно под рамената ви, а краката да са леко раздалечени, а пръстите ви да са свити и да сочат към горната част на тялото. Трябва да държите права линия с тялото си.

Започнете леко да сваляте гърдите към земята като леко свивате лактите. След това се изправете. Опитайте се да не разваляте правата линия. Макар да изглежда лесно, това упражнение е много натоварващо и затова, ако изпитате болка, спрете да го правите.

Планк настрани

Легнете настрани и нека единият ви лакът, бедрата и краката ви да са на земята. Уверете се, че тялото ви е в права линия. Започнете да вдигате цялото тяло като оставете една от ръцете си и краката на пода. След това леко свалете бедрото към пода, но не го докосвайте. Вдигнете го отново в позиция на планк. Повторете същото и с другата страна.

 

Снимки: iStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари