IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Протеини, които ще ви помогнат да отслабнете

11 юли 2019 12 00

Задължително ги включете в диетата си

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Тъй като лятото вече е в разгара си, повечето хора вече са започнали със своите диети и упражнения за постигане на перфектната фигура. Има обаче такива, които колкото и да се опитват, така и не получават желаните резултати. 

Гладуването и постоянната физическа натовареност не помагат и тялото ви се чувства изморено през цялото време. Това може да се дължи на липсата на определени протеини, които да ви дадат нужната енергия и в същото време да ви помогнат да отслабнете.
Ето някои от тях, които задължително трябва да включите в менюто си. 

Яйчени белтъци

Яйцата са почти задължителни за всеки запален по фитнеса. Яйченият белтък дава нужната енергия за дълго време и засища апетита, което помага срещу неконтролируемото похапване. Няколко яйца на закуска ви зареждат достатъчно за целия ден и не позволяват на умората да ви застигне дори и на работното място. 

Яйченият белтък е полезен и за заздравяването на костите, както и ускорява възстановителния процес след тежка тренировка.

Птиче месо без кожата, както и бяло месо

Тези две храни са чудесен източник на протеин и ви помагат да отслабнете. Ако залагате повече на птичето месо, то тогава избирайте такова без кожа, тъй като тя съдържа доста вредни мазнини. Те не се преработват лесно от организма и често той ги задържа в себе си. 

Морска храна

Когато избирате режима си на хранене, задължително включете и морската храна в него. Тя освен че е богата на протеини, но и съдържа много малко мазнини. Всеизвестен факт е, че този вид ястия снабдяват тялото с омега-3 мастни киселини, които са полезни за сърцето. Освен това те ускоряват кръвообращението, което помага за горенето на повече калории.

Соеви храни

Тези храни са перфектни за отслабването. Изследване показва, че хората, които приемат толкова количество соя, равно на това на другите храни от режима им, отслабват по-бързо от тези, които категорично отричат този вид продукти. Соевите храни също помагат за намаляване на холестерола.

Ядки и плодове

Комбинацията между ядки и плодове може да се превърне в перфектната закуска за тези от вас, които искат да се отърват от излишните килограми. Тиквените семена, бадемите и орехите са много богати на протеин и на антиоксиданти, а в същото време количеството на мазнините в тях е изключително малко. 

Все пак трябва да избягвате да си купувате пакетирани ядки и семена, тъй като те са снабдени с изкуствени подсладители и олио. Заложете на пресните и сушени ядки, за да забързате процеса на отслабването. 

 

Снимка: Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари