IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Учени установиха: Най-ефикасният начин да отслабнем

11 юли 2019 11 30

Спортът, а не диетите, е по-доброто решение

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

Кои са най-ефективните методи за отслабване се опитват да установят американски учени от университета на Джорджия. Според специалистите, излишните килограми се борят много по-добре чрез спорт, отколкото чрез диета и намаляване на приема на калории, пишеMedicalXpress.

Изследването на учените показало, че лошото състояние на мускулите намалява чувствителността към инсулина, предизвиква диабет и увеличава риска от сърдечносъдови болести.

Слабите мускули могат да са следствие не само от недостатъчна физическа активност, но и от стрес и неправилно хранене. Освен това състоянието на мускулите оказва своето влияние върху процеса на отслабване, като намалява ефикасността му.

Затова в борбата с излишното тегло учените предлагат да не се концентрираме само върху диетите, а да наблегнем на спортуването. Именно то ще ни помогне не само да се справим със затлъстяването, но и да избегнем риска от болести.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари

Аз ( преди 4 години )
Откриха къде зимуват раците. Голяма новина нема що...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар