fallback

5 храни, които да ядете сурови

20 July 2019 05:00

По-полезни са без термична обработка

Снимка: Istockphoto

Как приготвяте храната си лятото? Дали заради горещините или за да се хранят по-здравословно, много хора избягват да готвят през лятото. Няма нищо по-хубаво от свежа салата за обяд или задушени зеленчуци за вечеря.

Пърженето, варенето и претоплянето на някои продукти може да е причина те да загубят полезните си качества. Според специалисти по хранене и диетика, термичната обработка на храните нарушава количеството на витамин С и В. Затова те препоръчват да консумираме повече зеленчуци и ядки сурови. По този начин ще се възползваме в максимална степен от нутриентите в тях.

Автор на статията:
Ваня Гъркова
Сподели
ядки полезни вещества сурови храни термична обработка варене или пържене
0 коментара
fallback