IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Смути за справяне с мускулната треска

14 юли 2019 05 00

Заложете на ягодата и бадемите

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Сигурно всички сте изпитвали онази неприятна болка в мускулите. Тя се поражда след интензивна тренировка или просто защото сте разтегнали някоя част от тялото си. Каквато и да е причината, със сигурност искаме да се отървем от болката колкото се може по-бързо.

Дори и да не тренирате интензивно, може да получите болки в ставите от твърде дългото седене на работното място, това да намали енергията ви и да се чувствате постоянно изморени. Още повече, че такава болка трудно отшумява бързо и трябва да се справяте с нея дълго време.

В опит да се справят с неприятностите, много хора избират различни лекове. От масажи на засегнатото място до студена и топла терапия. Но има и много по-приятен начин да се оправите. Например с едно смути. Има т. нар. „магическо смути“, което съдържа в себе си съставки, които атакуват болното място.

Става въпрос за смути от череши и бадеми. Освен че може да се справи с болките в ставите, то ускорява метаболизма ви и ви помага да заспите по-бързо през нощта. Така че, то едновременно се грижи за фигурата ви и за физическата ви стабилност. А вкусът му е невероятен.

Рецептата за направата му е много лесна. Трябват ви само кисело мляко, череши и бадемово масло. Всички тези съставки ги слагате в домашния блендер и за секунди имате чудесно, освежаващо и лековито смути.

Това питие има множество съставки, които ви помагат за възстановяване след тренировка или пък схващане. Черешите служат за успокоение на мускулите като намаляват възпалението, а бадемовото масло и киселото мляко са лек срещу схващания.

Може да добавите и колаген на прах, който съдържа аминокиселини, служещи за изграждането на костната и ставната тъкан. Той може да помогне и за намаляване на болките в коляното.

Затова, следващия път, когато почувствате болка в ставите или схващания, не се чудете, а си направете едно вкусно смути с череши и бадем. Може да го пиете и сутрин преди работа, за да започнете освежаващо деня си, както и да сте сити за повече време.

 

Снимки: iStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари