IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 напитки за детокс и отслабване

30 юли 2019 09 50

Пийте вода с лимон на плажа

Istockphoto

Istockphoto

За да имате по-хубава кожа и да бъдете здрави през лятото, трябва от време на време да пречиствате тялото си от токсините. Детоксикацията на организма не само освежава организма в горещините, а и насърчава отслабването.

Замърсяването от околната среда, яденето на вредни храни, стресът, прекомерната консумация на алкохол и пушенето, в комбинация с недоспиване, водят до подуване и покачване на килограмите.

Ако спортувате активно или искате да водите по-здравословен начин на живот, не е късно да промените някои вредни навици. Едно от нещата, които може да направите, е да включите детоксикиращите напитки във вашето ежедневие. В случай, че сте започнали хранителен режим и ходите на тренировки, те определено ще ви помогнат да се почувствате по-добре.

Ето 4 напитки, с които да насърчите детоксикацията и отслабването:

1. Зелен чай и лимон

Ползите на зеления чай за пречистването на организма са всеизвестни. Той освежава и същевременно насърчава отслабването. Детоксикиращата напитка със зелен чай и лимон е идеална за старт на деня.

Зеленият чай повишава имунитета. Той е добър източник на катехини (вид антиоксиданти), които премахват свободните радикали, като по този начин забавят стареенето и предотвратяват разпространението на ракови клетки. Лимонът помага за намаляване на излишните мазнини и премахва токсините от жлъчката, черния дроб и червата.

Колко вода да пием, за да отслабнем?

Сварете 1-2 пакетчета във вода, ако искате да направите по-голямо количество и оставете да изстине. После изцедете 1 лимон вътре и разбъркайте добре. Изсипете напитката в кана и я съхранявайте в хладилника.

2. Вода с краставица, грозде и мента

Друга напитка за прочистване, която трябва да пиете през лятото, за да се избавите от паласките. Тази детокс вода ще ви накара да се чувствате добре освежени. Краставицата и гроздето работят заедно, за да създадат магия. Гроздето е чудесен плод що се отнася за хидратиране. В него има вещества, които забавят стареенето. Краставицата, която е пълна с вода, промива токсините и регенерира клетките. Може да се добави и лайм, който помага за по-добро храносмилане и подпомага процеса на топене на мазнини. Освен това е полезен при запек.

Кога тялото ни се нуждае от детокс?

За да си приготвите тази напитка, трябва да нарежете половин краставица на малки парчета. Пълните каната с вода до половината и ги изсипвате вътре. Добавете няколко зрънца зелено грозде (по-едро и узряло), няколко листа мента и един лайм, нарязан на парченца (може и да изцедите сока). Разбъркайте добре.

3. Мед, лимон и джинджифил

Медът съдържа безброй минерали като калций, мед, калий, магнезий, манган и цинк. Помага за намаляване на лошия холестерол в тялото. Медът има добър гликемичен индекс и насърчава храносмилането. Джинджифилът е източник на антиоксиданти. Той има противовъзпалителни свойства и успокоява стомашно-чревния тракт. Много хора го консумират по време на диетата, защото намалява мазнините.

Антиоксидантни плодове, с които да пречистите тялото

Напитката от мед, лимон и джинджифил може да се пие всеки ден. Към водата може да добавите нарязания на парчета лимон, както и да настържете малко джинджифил. Добавете мед на вкус, но внимавайте да не стане твърде сладко.

Снимки: IStockphoto

4. Вода с оцет и ябълка

Сигурно сте чували от вашите баби, че са пиели вода с оцет на гладно сутрин, за да насърчат метаболизма. Ферментиралият продукт от ябълки е много полезен. Той повишава защитните сили на организма през лятото, регулира инсулина, има противовъзпалителни свойства и е ефикасно средство при режим на отслабване.

За детоксикиращата вода ви трябват парченца зелена ябълка. Сложете ги във вода и добавете 1-2 лъжици ябълков оцет. Може да сложите и малко мед на вкус. Оставете в хладилника за една нощ, след това консумирайте охладената напитка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари