IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Една разходка на ден удължава живота

22 август 2019 16 00

Последователност в упражненията е по-добра отколкото по-голямата натовареност

Снимка: Pixabay

Всеки знае, че физическата активност е полезна за здравето. Воденето на заседнал начин на живот води до множество заболявания, включително може да доведе и до по-ранна смърт. Учени се опитват от дълго време да намерят решение за хората, които не обичат да прекарват време във фитнеса и да установят дали има алтернативно натоварвне, което да им хареса и на тях.

Според проучване, публикувано в British Medical Journal, стоенето повече от 9 часа води до увеличването на риск от ранна смърт. И докато някои хора смятат, че е нужно да ходят всеки ден на фитнес, резултатите от това изследване показват друго. То сравнява по-леки физически активности като бавно ходене или пък готвене, чистене и миене на чинии с такива, които изисккват малко повече усилия - тичане, носене на голям товар или пък копаене. 

разходка

В експеримента са участвали повече от 36 хил. души над 40 години, а периодът на провеждане е било над 5 години. Резултатите показали, че всяка една физическа активност, независимо от нейната натовареност, удължава живота. Заключението на учените е "седете по-малко, движете се повече и повече". 

разходка

Дори да правите една малка разходка след работа, това ще се отрази добре на здравето ви. Затова не се затваряйте вкъщи, а намерете време да повървите из парка. 

разходка

 

Снимки: Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари