IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За стройно тяло: 5 вида танци, които могат да заменят фитнеса

2 септември 2019 13 00

Освен за добра фигура помагат и за доброто ни настроение

Снимка: Istockphoto

Танцът е идеален вариант за тези, които искат да поддържат добра фигура и в същото време всичко да се получава с настроение.

Те допринасят за производството на ендорфини в човешкото тяло, които ускоряват метаболитните процеси и спомагат за отслабване с по-голяма ефективност. Освен това по време на танца човек престава да се концентрира върху теглото си и това е голям плюс, ако сте решили сериозно да се заемете с фигурата си.

Зумба, регетон, ориенталски, латиноамерикански танци и салса могат спокойно да заместят залата за фитнес, да ви доставят много приятни изживявания и да направят фигурата ви по-тонизирана.

Зумба

Това е танцувална фитнес програма, базирана на латиноамерикански ритми, а и не само. Груповият урок се превръща не просто в дейност, а в истинско парти. Програмата е предназначена за хора, които са на различно физическо ниво и няма никакъв проблем, ако дори никога не сте танцували. Простите движения, напълно синхронизирани с музиката, се запомнят лесно и носят много положителна енергия. И най-важното, поради непрекъснатите движения и променящата се динамика, зумбата допринася за изгарянето на калории и загубата на тегло.

zumba

Снимка: Pixabay

Регетон

Регетонът бързо набира популярност, почти всички най-популярни съвременни парчета са в този стил. Единственият танц само с пет движения, които са лесни и се научават още с първия урок. Но пък при този танц участват почти всички мускулни групи, благодарение на което тялото бързо се затопля. Така че и резултатът няма да закъснее.

регетон

Снимка: Istock

Ориенталски танци

Това са танците, при които можете да стегнете бедрата си, да оформите талията и не на последно място - да преборите целулита. Това се постига благодарение на интензивни и плавни движения на бедрата, чупки в кръста и непрекъсната работа на ръцете. Като бонус към красивата фигура - с помощта на движенията на корема се прави масаж на вътрешните органи, което влияе благоприятно върху здравето на жените.

ориенталски танци

Снимка: Reuters

Латиноамерикански танци

Латиноамериканските танци включват много стилове и тенденции, които съчетават естеството на музиката и енергията на движенията. Динамичността им помага по най-добрия начин да коригирате фигурата, да тонизирате мускулите на ръцете и краката и също много важно - да бъдете в добро настроение.

latino

Снимка: Pixabay

Карибски танци

Салса, бачата, меренге... Тези танци ще ви пренесат по плажовете на Карибите. Характерната им особеност е, че всеки може да го научи от нулата. Карибските танци не изискват допълнително обучение. Почитателите на тези танци отбелязват възможността да импровизирате в процеса, което помага не само да се отпуснете, но и да се чувствате спокойни и уверени по време на движенията.

Карибските танци помагат за укрепване на мускулите на краката и задните части, оформяне на талията и, разбира се, да получите ярък емоционален заряд.

merenge

Снимка: Istock

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари